Dnes jsme ve školní jídelně naší školy mohli ochutnat například andaluské gaspacho, valencijskou paellu, pomeranč s olivovým olejem a spoustu jiných španělských národních pochutin. Nechyběla ani výstavka potravin, které se ze Španělska dovážejí a jsou běžně k dostání na tuzemském trhu. Škola se tak zapojila do projektu Asociace školních jídelen ČR s názvem Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách.
Cílem projektu je představit žákům a studentům českých škol španělskou gastronomii, ale také Španělsko jako zemi s bohatou historií, kulturními tradicemi a zajímavými místy pro cestovní ruch, zemi, s níž pojí Českou republiku nejrůznější vzájemné vazby. V rámci akce připravují v určitý den školní jídelny několika desítek základních a středních škol z celé republiky typické španělské pokrmy a výuka se zaměřuje na poznání Španělska a předání informací o této pro mnohé žáky neznámé zemi.